1979-ben mikor megláttam az első szörföt a Balatonon, azonnal tudtam én ezt akarom :o)
Aztán rádöbbentem, hogy saját szörfre nem tellik - első a család -, az építéshez meg nincs meg minden feltételem, így maradt a kölcsönzés.
A kölcsönzősök örültek nekem, nem kevés pénz hagytam náluk
Szörföztem már az Adrián Rovintól, Splitig több helyen, a Balaton déli és északi partján.
Ennek ellenére csak 2000-ben, 40 évesen kezdtem el igazán e szenvedélynek hódolni. A saját szereléssel először a közeli gyékényesi tónál csiszolgattam magam. Közben sok új ismerőre tettem szert, akik sokat segítettek a tanulásban. Szörfös barátaim tanácsára, - egy ideje már - északi szélben Balatonfenyves szabadstrandjára, déliben Vonyarcvashegy strandjára járok. Nyaranta, ha tehetem, elindulunk az Adriára, természetesen a kocsi tetején a deszkával :o))
Köszönet a HUNSURF levlista tagoknak, valamint szörfös barátaimnak, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy most már én is élvezem a szelet :o)
2000 Augusztusában vettem egy szerelést: 205 literes, svertes Klepper deszka, 5 és 6 nm-es latnis régi tipusú háromszög vitorlával. Ekkor kezdtem el saját szereléssel a szörföt. A tél végére felöltöztettem magam a hidegebb szörfös napokra, vettem egy félszáraz Neil Pryde ruhát, kesztyűt, cipőt, kapucnis mellényt, trapézt. Nem sokáig gyötörtem ezt a szerelés, rádöbbentem, hogy milyen gyorsan fejlődök :o), így lecseréltem egy Kucséber freeride 130 literes deszkára a hajót, és egy 6.4-es Gaastrára és egy 5.3-es North Sails Zetára a vitorlákat. 2002 tavaszára beszereztem egy talán gyorsabb AHD deszkát, és egy nagyobb 7.1 Arrows vitorlát. Természetesen itt nem állhatott meg a fejlődés, egy F2 Ride 135 literes majd egy F2 145 literes Power Glide és egy 98 literes Axxis után, jelenleg egy 135 literes F2 STOKE-ra vagy egy 105 literes Fanatic TripleX-re tudok felállni, kis szélben 8.0 Dragstert, közepesben 6.5 Blastot - mindkettő az ARROWS művektől -, erősebben 5.4 NorthSails Duke-t húzok fel.
[ jelenlegi szerelésem fotói ]

Csak bíztatni tudok mindenkit, próbáld ki egyszer, aztán már senki és semmi nem ment meg tőle :o) Én is igy jártam :o)
A honlapot szélmentes napokon építgetem, ajánlom kezdő és profibb sors(sport)társaimnak !

Jó szelet!
MoTiNka

MoTiNka szörfözik